Rregjistrohu ne listen tone:

Rregjistrohu Ç'rregjistrohu
   

Deklarata


MJAFT i dhuron Greqise dy kompjutera!

Klubi qytetar i Lëvizjes MJAFT! në Gjirokastër i dhuroi zyrës greke në doganën e Kakavijës, dy kompjutera, fill pas situatës të ripërsëritur të bllokimit të punës atje, si pasojë e prishjes së kompjuterave.

Kjo ishte forma simbolike, që Lëvizja MJAFT! përdori për të protestuar kundër një situate të papranueshme, absurde dhe diskriminuese, që përsëritet pa fund, duke treguar mungesë respekti por edhe mungesë profesionalizmi të palës greke në doganën jugore.

“Eshtë e pajustifikueshme që një anëtar i Bashkimit Europian, sic është Greqia, të shfaqë situata të tilla absurde dhe qesharake, të cilat në fund të fundit, shprehin jo vetëm mungesë të seriozitetit por edhe një diskriminim të theksuar ndaj qytetarëve shqiptarë”, tha Edi Sinoimeri, drejtues i MJAFT në Gjirokastër.

Lëvizja MJAFT! ka qenë këto ditë e angazhuar në protesta të shumta në Tiranë dhe në rrethe kryesisht për të protestuar kunder krizën se rëndë energjitike me të cilën po përballet vendi. Por protesta e mësipërme e Klubit të Gjirokastrës, vjen fill pas rrëmujës së krijuar pas festave në këtë doganë, ku sërish, mijëra qytetarë shqiptarë u kthyen në vendin fqinj, ku punojnë prej vitesh, me vonesë dhe më shijen e hidhur të diskriminimit të përsëritur.

ZYRA E SHTYPIT E MJAFT!

 
 

 
 

Strategjia e Rinisė nė Berat, 27 Maj 2014
me teper

Strategjia e Rinisė mbėrrin nė Sarandė! 22 Maj 2014
me teper

Strategjia e Rinisė, turi ndalon nė Gjirokastėr, 21 Maj 2014
me teper


Me teper Lajme
E ç'rëndësi ka sa vetë e vizitojnë këtë faqe